Saint-Georges Côte Pavie 2010 St-Emilion Grand Cru Classé

 
image
Produktnr. 00102
699,00 DKK  Inkl. moms
Antal stk pr.kasse 12
399,00 DKK  Pr. fl. v/køb af kasse
SUPER VIN-KUP
PR. FL. KUN KR. 399,00 v/12 fl. i orginal trækasse
SPAR KR. 300,00
Normalpris pr. fl. kr. 699,00

Saint-Georges Cote Pavie 2010 St-Emilion Grand Cru Classé
Direkte nabo til Ch. Ausone, meget højt niveau og meget vin for pengene her.

Vinen har en dyb mørk rødsort farve.
Bouquet og smag går ”hånd i hånd” med en unik balance og kompleksitet.
Her er det mørke sorte bær som brombær, skovbær og solbær der er dominerende med nuancer af søde krydderier og svampe.
Behagelige og klassisk fløjlsbløde tanniner der karakteriserer stor Saint-Emilion.
Stadig ung i udtryk. Kan nydes nu men vil toppe fra 2020 til 2040.

Efter en fantastisk årgang 2009 blev 2010’eren måske endnu mere unik og enestående for slottet.
Vinteren 2010 var kold, lang og hård. Det fik den betydning at de vin sygdomme som der normalt hærger Bordeauxs vinmarker var slået langt tilbage.
Foråret og sommeren lod dog vente på sig og frost så sent som den 10. april gjorde mange bønder ængstelige for sæsonen, men i resten af april måned blev perfekt forårs vejr.
Det gode vejr fortsatte i maj og juni. Blomstringen blev kun lidt forsinket og i juli stod det klart at det 1. halve år havde været noget nært perfekt.
August vejret artede sig også fra sin bedste side og med efteråret i september kom kølige nætter men varme og solskins fyldte dage uden nedbør. Dette perfekte vejr, havde man indtil druerne var perfekt modne og en rekord høst kunne hives i hus.
Druer af uhørt kvalitet blev høstet og vine fra 2010 blev legender allerede inden de blev frigivet og vinen fra Chateau Saint Georges er ingen undtagelse.
Merlot druerne blev høstet den 28. september og Cabernet Franc druerne den 13. oktober og med et udbytte holdt ned på 33 hektoliter pr. ha. svarende til bare 1800 kasser.

Selve ejendommen kan dateres helt tilbage til 1100-tallet hvor det var biskoppen af Bordeaux der sørgede for at der blev bygget en bygning på stedet. De næste ca. 600 år ejede kirken huset og markerne.
I 1420 blev dele af det nuværende slot bygget og fik her sit navn Saint Georges.
Ejendommen og en del af markerne blev i starten af 1700-tallet overtaget af familien de Grailly, de mistede det igen under den Franske revolution.
I 1873 blev slottet Saint Georges købt af Jules Charoulet. Hans familie havde i mange år været engageret i handel med træ og specielt egetræ til fad produktion.
Jules’ søn Adolphe (den nuværende ejers morfar) drev huset op gennem starten af 1900-tallet huset med stor succes. I 1980 overtog Jacques Masson, Chateau Saint Georges Côte Pavie.
Efter han havde ladet andre drive huset i en årrække tog han selv styringen i 2007, i en alder af 80 år.
I dag er det Jaques der står for drift og ledelse af stedet.
Huset råder over 5,5 ha. vinmarker beliggende stik øst for Libourne og ved den kendte bakke ”Coteau de Pavie” hvor der er vidnesbyrd om at man allerede i Romertiden dyrkede vin.
Alle slottets marker ligger Syd / Sydvest og lige bagved slottet ligger de marker der leverer druer til Ch. Ausone.
Fra toppen at Saint Georges’ marker er der et smukt og meget fotogent kig ind til Saint-Emilion by.
Takket være et lille team af gode loyale og motiveret medarbejdere, samt et ekstraordinært godt forhold til sin nabo Alain Vauthier der ejer Chateau Ausone laves der i dag vin på højt niveau på slottet.
. Det er Jean Luc Dubois der arbejder i marken, hvor han hver dag arbejder for at udvikle og optimere jorden og vinstokkene. Man grønthøster en del for at holde udbyttet på 33 til 40 hektoliter pr. ha. alt efter årgang.
Slottet råder over 5,5 ha. vinmarker 5 ha. beliggende på ”Coteau de Pavie” og 0,5 ha. på nabomarken til Ch. Ausone. Jordbunden består af ler og kalksten.
Vinen er lavet på 80% Merlot og 20% Cabernet franc fra gennemsnitlig 25 år gamle vinstokke.
Alle druer høste med håndkraft og kun perfekt modnet bliver høstet, i flere årgange bliver markerne gennemgået og høstet af flere gange, for at vente på at druerne er ordentligt modnet.
Når høsten er i hus er det Frédéric Castera der sørger for at druerne sorteres en ekstra gang inden presning.
Fermenteringen sker i termostatstyret rustfri ståltanke i en periode på 3 til 4 uger.
Herefter er det Chateau Saint Georges’ egen ønolog Thomas Duclos i samarbejde med Alain Vauthier der står for den videre proces.
Den malolaktiske gæring finder sted i små egetræsfade, hvor 60% er nye.
Vinen lægges derefter til lagring i 16 til 18 måneder på fade under perfekte betingelser i den ny renoveret lagrings kælder.
Efterfølgende ligger vinen i 20 måneder på flaske i kælderen inden frigivelse.